Tjugohundrafuckingfjorton

Hur har du sett ut?
Lite som ovan enligt min instagram i alla fall. Heter anverjo även där, woop. 
 
Hur har du mått?
Upp och ned och hit och dit och aldrig direkt någon sinnesro: allt från att vara emotionellt söndertrasad till att vara helt okontrollerat glad till att vara fruktansvärt likgiltig. 
 
Ångrar du något?
Saker jag inte sa och saker jag sa, folk jag inte hånglade upp, att jag så gott som inte gjorde något kreativt alls m.m. 
 
Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Berlin bjöd på en massa fantastiska bekantskaper så som; Lenita, Julia, Nils, Mary, Alina, Lena, Adna, Carolina m.fl. Men jag måste ändå singla ut Martina, är så sinnessjukt glad att vi lärde känna varandra och blev de odelbara och som Paris och Nicole (för att inte glömma Robert och Glimma <-- våra odrägliga alteregon). 
 
Vilka har du hängt mest med i år?
 
I Berlin: Martina. I Sundsvall: BBB (älsklingarna above). 
 
Vilka var årets roligaste fester?
Bilden är från min insta och togs en morgon på Homopatik.
 
Alltså så svårt att välja, 2014 har varit ett helt fabulöst party-år. Festen som bilden ovan togs under var exempelvis helt fantastiskt bra. För att inte glömma alla Sisyphos-besök, alla Griessmühle-besök osv. osv. Men ja om jag ska försöka göra ett urval: 
 
1. Den där lördagen när vi var ungefär 10 pers som alla lyckades komma in på Berghain. Glass hade aldrig varit godare, dans hade aldrig varit roligare och natten hade aldrig varit glittrigare <-- där och då kändes det ungefär så.  
2. Den sista helgen jag och Martina festade ihop i Berlin då vi vägrade låta festen ta slut och var med om så mkt knäppt/roligt/fantastiskt. Vi var så starka det dygnet *stolthetstår*. 
3. När jag var i Sthlm i slutet av augusti och vi satt utanför popaganda och drack, åkte på skogsrave och avslutade på svartklubb. *I'm rejvin* Tror denna fest var extra kul eftersom att jag varit i Flärke veckorna innan och därmed var rätt svältfödd på festligheter. 
 
Bästa Svallfesterna:
1. Den där kvällen då festen turnerade runt; Förfest1 var hos Jenny, Förfest2 hos Carl, sedan gick vi på Oscar's (stans fetaste uteställe yeaaay <-- ironi men ändå inte pga är typ det..), Efterfest1 var hos Stina och där levde vi rövare tills securitas kom vilket ledde oss till Efterfest2 vilken hölls hos nån random tindersnubbe. Hade himlahimla roligt den kvällen! 
2. Bergsfesten i september: drömmig plats, drömmigt folk osv.
3. Nollningen! Alltid kul att inleda läsåret med fest dagligen, reunions och nytt folk. 
 
Vilka är de bästa bilderna du tagit? 
Okej, jag har verkligen varit i en fotografisk svacka under hela detta år. Men kan ju visa två bilder från min tid på Exberliner (tidningen jag hade praktik på i våras) som jag  i alla fall gillade då jag tog dem: 
Napuli 
Dillon
 
Vad har du lyssnat på?
Så här såg min årssammanfattning ut på spotify - föga förvånande. Spotify erbjöd sig även att göra en lista med mina hundra mest spelade låtar: 2014x100 schyyssst fan! De spellistor jag byggt på under året samt lyssnat mest på är: Soundtrack till livet, eller nåt & Försvinna i dig, med dig, utan dig
 
Om jag ska tala lite generellt om musikåret 2014 finns det bara en sak att säga: brudarna har regerat! Några som fått mig att må lite extra är: Silvana Imam, Beatrice Eli, FKA Twigs, Banks, Tove Lo, Dillon och såklart min absoluta favorit/idol/största kärlek: Little Jinder (att hon släpper mer redan i april får mig ungefär att börja gråta *dör pepphetsdöden*).  
 
Vad har du tittat på?
Full patte!!! Så smart, så roligt, så fantastiskt! Vet verkligen inte hur många gånger jag sett det alltså.  
 
Annars har jag nyligen upptäckt Historieätarna (alltså what, varför har jag inte sett det tidigare?!?!?), sträcksåg såklart andra säsongen av OITNB, har för ungefär tusende gången fastnat i Stars Hollow med the Gilmore Girls och även hunnit flänga runt i NY med Broad City-brudarna samt Girls-brudarna (hallå dock, säsong tre - besvikelse ja. Men är ändå aspepp på säsong fyra *snart*). Plus en massa filmer och en massa andra serier. Hehe. 
 
Vad har du läst?
IIh satan vad det är svårt att komma ihåg detta alltså, något jag måste börja göra under 2015 är definitvt att skriva ned vad tusan jag läser för böcker. Men här följer några titlar som jag lyckats luska fram ur hjärnan som jag minns som bra i alla fall:
 
Kunskapens frukt - Liv Strömquist 
Sputnikälskling - Haruki Murakami 
Bara kärlek kan krossa ditt hjärta - Gunnar Ardelius
Allt det där jag sa till dig var sant - Amanda Svensson
Tove Jansson: älska och arbeta - Tuurja Karjalainen
 
Fem händelser som varit dåliga det här året:
1.Supervalårets deppiga resultat: All brun sörja som blev ännu mäktigare i och med EU-valet (dock liten rosa tröst där). De där 13% i riksdagsvalet som ständigt skaver. Att F! inte kom in.
2. Att framtiden blivit ett ångestladdat mysterium (känner mig lika lost som dagen efter studenten typ).
3. Att jag inte utvecklades som fotograf på min praktikplats.
4. Den där måndagsmorgonen i augusti då jag tog mina överpackade väskor, åkte till flygplatsen, hyperventilerade i kön till check-in och sa hejdå till den stad jag kommit att börja kalla min. 
5. Diverse annan skit.  
 
Tio händelser som varit bra det här året:
Okej tänker inte skriva "flyttade till Berlin" (även fast det lätt var årets bästa händelse) pga känns roligare med mer specifika och inte lika tjatiga grejer. Vissst?? Yeay! Här följer en jätte-random utvald lista: 
 
1. Att jag blivit vegetarian. 
2. Känslan när jag hämtade ut den där hemtentan som jag var övertygad om att jag inte skulle bli godkänd på men som jag istället fick A på. 
3. Fusion: Bästa. Festivalen. Någonsin. 
4. Den gången då jag och Martina satt och sjöng på ringbahn och hade väldigt peppiga medpassagerare vilket resulterade i ett fantastiskt Britney/Backstreet Boys-medley med hela vagnen. 
5. När vi var ett gäng som tog ett spontant nattbad i juli (och jag hade ett sånt där drömskt nakenbads- & månljushångel med en soft person *alla tummar upp*)
6. Att jag fotade ett bröllop för första gången. Extra kul pga det var min handledare på praktikplatsen som hade rekomenderat brudparet att ta kontakt med mig. 
7. När jag och mina fellow interns drack vin och blickade ut över Neukölln från Lenas tak. (Blogginlägget från när det begav sig)
8. Att ha klass-reunion i juni efter praktiken; hade saknat mina klassisar mycket under våren trots min fantastiska nya stad så det var fint att få krama på dem igen. (Lite bilder från det)
9. Att jag ständigt blivit (och blir) mer påläst om alla våra (idiotiska) samhällsstrukturer. Har lärt mig mycket av @makthavarna, @transiarkatet_ och @funkofobi på instagram då jag av dessa konton får ytterligare perspektiv och blir påmind om att alltidalltid vara medveten om och analysera mina egna privilegier.  
10. Kvällen då jag och Jenny delade på en vinflarra i Vasaparken, blev utkörda från ett Dovas (LOL. Dock inte pga sviniga utan pga så kissnödiga att vi sprang på toan innan baren och därför blev anklagade för att vara freeloaders), fortsatte kvällen med billig öl på ett annat Dovas och avslutade sedan med feminsmsnack över lite fyllepommes. 
 
Grattis! Du överlevde detta marathon-inlägg. Här får du lite virtuell kärlek som pris: <3 :* <3  :* <3 
Summaries & Lists | 2014, Berlin, årssammanfattning | | 4 kommentarer |

I'mma tear the house up and get down on this beat

I går såg jag ut som ovan när jag tog jul-selfies och posade med inredningen. Nu ska jag snart åka och juldagsfesta - som sig bör fastän en är i Övik. Kvällens fina-saknade-fantastiska sällskap gör att jag är pepp x1000 trots festligheternas geografiska läge!
Selfie powah | | En kommentar |

Oföränderligt grå

 
Efter att ha köpt våra sista julklappar idag åkte jag och Markus till havet. Även om vi bara var där i fem minuter var det fint: stränder är absolut vackrast när det INTE är sommar. Var lite ledsen att jag bara hade mobilen att fota med så känner att jag måste hinna med ett strandbesök till innan jag åker tillbaka till Sudsvall (är alltså i Flärke och umgås med familjen just nu, ryktas om att det är jul på onsdag). 
 
Har förresten återupptäckt Veronica Maggios En ballad om vintern idag så tänkte why not bjuda på igenkännig i citatform: "Jag har aldrig haft någon kul vinter sen jag var tolv, tretton år. Men man kan ju förstå, hur det blir så när vår himmel är färglös, oföränderligt grå."
 
Life | | Kommentera |