About mobilbilder

Mobilbilder kan ju vara kul.
Visst?
 
Jättekul till och med!
Typ så här kul! 
För då får en ju följa med på klubbar
 
toaletter
Och på flygresor
Hänga med sötisar på första maj
en fining i väntan på U-bahn
och med siluetter på ett tak
Himla kul alltså! *blinkeliblink*
Nämen to be serri så har jag rätt så nyligen börjat känna ett behov av att dela med mig av mobilbilder också (och därför börjat infiltrera blogginlägg med dem). För det är ju med mobilen jag fångar de mest dimmiga stunderna och även andra tillfällen då kameran inte får vara med och leka (eller så är kameran med och leker men jag väljer att fota lite med mobilen med in case of att jag vill instagramma). Så ja fler mobilbilder kommer det alltså att bli här på bloggen, woop!
 
Life | | Kommentera |

Nej jag måste inte dansa med dig

Känner som ovan inför nåt som hände igår, låt mig berätta: 
 

”Varför dansade inte du med mig?” Jag står utanför krogen som jag spenderat de senaste timmarna på, jag har dansat och skrattat och druckit öl och hängt med två fina-efterlängtade-asgrymma vänner. Han som ställer frågan var på dansgolvet samtidigt som mig och jag kommer ihåg hur jag vände ryggen mot honom och dansade vidare med mina vänner istället. Han är tydligen upprörd över detta.

 

”Varför dansade inte du med mig?” ”För att jag inte ville – dock är jag inte direkt skyldig dig en förklaring” Han blir inte nöjd med mitt svar och vi hamnar i någon sorts argumentation över varför jag inte dansade med honom och varför jag tycker att jag inte behöver förklara mig, det hela slutar med att han kallar mig för en bitter jävla fitta och att jag går därifrån med förbannade steg. 

 

Blir så less över detta pga denna snubbe är inte en ensam dryg idiot utan en spegel av vårt samhälle. Liksom förlåt kära mansgris, jag glömde helt enkelt bara bort att enda anledningen till att jag som kvinna går ut på krogen är att för att du som man ska få dansa med mig och ta på mig - förfuckinglåt. Jag lovar att nästa gång hänge mig helt till dig och dina maskulina björndräpar-armar.  

 

Nä alltså fuck honom, alla ggr någon taffsat på krogen, alla cat-calls, alla blickar. Fuck samhället och våldtäktskulturen och det faktum att en kvinnas kropp anses som allmän egendom. 
 
Bubblarpris för gårdagens gris går för övrigt till killen som sa "alltså jag skulle kunna rösta f! men blablabla sexistiska åsikter" efter att jag berättat för min kompis om dansdiskussionen.  
 
Important | feminism, fuck you, gif, krossa patriarkatet | | 2 kommentarer |

Som om tiden inte flytt

 
 
 
 
 
 
 

Det har gått fyra månader sedan jag lämnade Sverige. Fyra månader sedan den där sista hejdåfesten på förrådet och det där sista besöket hemma i Flärke. Jag sade det slutigiltiga hejdået på Sundsvalls tågstation: Hejdå mamma, hejdå verkligheten. Och om några timmar kommer jag stå på Umeås flygplats och säga hej till allt igen.

 

Sedan kommer jag åka de 15 milen ned till Flärke i mammas bil och vi kommer sjunga med till alla låtar - precis som vanligt. 

 

Jag kommer kliva in i huset jag vuxit upp i och bli översprungen av en glad hund och kramad av saknade familjemedlemmar. Det kommer ta ett par timmar innan jag vänjer mig vid allt katthår, men vad gör väl lite kliande ögon när du får klappa lockiga kattmagar?

 

I sex dagar ska jag fylla lungorna med Norrlandsluft och jag ska hinna med allt viktigt; kaffe hos mormor och morfar, vin med vänner, promenad över Hydden, åka på loppisturné (helst ända till den i Vännäs), sitta under silverpilen och läsa, fika på Öviks bästa fik och njuta av stillheten. 

 

Och innan stillheten förvandlas till tristess tar jag mitt pick och pack ned till sthlm för en vecka med en massamassa skoj. Två veckor Sverige väntar mig alltså. Det kommer bli fantastiskt. Men bäst av allt är ändå att jag ska komma tillbaka hit sedan. Hit till festerna som inte slutar, Club-Maten som ändå smakar bäst med vodka och alla bra personer jag har lärt känna. Berlindrömmen fortsätter ett litet tag till. 

 

Life | | 2 kommentarer |