Va vare ABBA sjöng nu igen?

Ni trodde väl inte att ni skulle komma undan selfies idag eller? Detta är ju sista dagen någonsin som 2015-versionen av mig existerar. Vilken bildjournalist hade jag varit om jag inte dokumenterade ett sådant historiskt ögonblick? LOL. Skojjjja ba.
 
Hur som helst sitter jag här nu, äntligen hemma i Berlin igen. Jag smuttar på en mugg bubbel (alla glas var skitiga och pallllla diska! Mvh glammigtjej_92) och sjunger högt till The XX: "Fictiooooooon when we're not together tralalalalla".
 
Utanför hörs redan raketerna, det började för flera timmar sedan. Det smäller konstant. Jag kan inte låta bli att tänka på alla personer som förknippar dessa ljud till det krig de flytt från och tycker att de kanske borde kunna slippa höra det. Själv är jag mest rädd för att min klantighet + otur kommer göra att jag blir träffad av en smällare eller nåt när jag beger mig till Kreuzberg senare ikväll. 
 
Så det var allt från mig idag. Fyra snarlika selfies med fulblixt och lite babbel. Hare bra ikväll alla! Ta hand om varandra! Pussas och kramas med era vänner! Dansa hårt! Eller skit i allt och kör netflix o chill med närmsta chipspåse (ändå bland det bästa haffet).
 
HAPPY NEW YEAR!! 
 
Selfie powah | | Kommentera |

Friends and art

Igår begav jag mig till Umeå för lite skojigheter. Dagen började med att jag och min mamma och moster kollade in Anders Hanssons utställning Flykt och Niklas Hammarströms utställning Syrien på Västerbottens museum - mkt bra! Sedan släppte de av mig inne på stan, jag skulle nämligen möta upp Elin! Wiho! Vi strosade omkring ett tag och jag köpte onödigheter (ny klänning) och nödvändigheter (treo). Sedan begav vi oss hem till henne och kollade klart Fröken Frimans krig. Den serien alltså <3333333
 
Innan middagen vi lagade var klar insåg vi att klockan helt plötsligt hade sprungit i väg och att vi bara hade 20 min på oss innan vi skulle möta upp Thealicious på Bildmuseet. Så vi hällde i oss de sista i rödvinsglasen, tryckte i oss ett par mackor och lämnade middagen till Elins familj. 
 
Hur fint är det inte att kombinera människor från olika perioder i ens liv och det bara stämmer? Jättefint! Utställningarna på Bildmuseet just nu är förresten ASBRA! Gå dit om du är umebo och inte varit där än. Lova! Kolla ba liksom:
 
Flera rum var fyllda med coola ljusinstallationer och jag tyckte att de borde fylla lokalen med techno och kalla det för klubb. Älskar förövrigt ljusinstallationer, nån gång ska jag ha en i mitt hem. 
 
I ett rum skulle en välja meningar från golvet som en tyckte passade in på sig själv, Thea sa att "It's the need to run away." passade mig - jag höll med. I ett annat rum fick vi vandra i en virtuell skog och stirra in i en spegel som fick världen att snurra runt oss. Till sist gick vi in i ett rum som var som havet. Om havet var tre filmdukar och perfekt synkade art videos det vill säga, hade velat sitta i havsrummet längelänge men tyvärr stängde muséet och vi gick vidare till Café Göteborg istället. Där drack vi öl/fikade och sedan tog jag tåget tillbaka till Övik. Fett fin dag! 
 
Other places | | Kommentera |

Tjugohundrafuckingfemton

Hur har du sett ut? 
Snygg ibland. 
Och mindre snygg andra ggr.  
Och såklart haft flera olika hårfärger. Har varit: lila i flera omgångar, fult gulblond, rosa i flera omgångar, gråhårig med ombre, fint integultblond och just nu är jag gråblåish (bilder kanske kommer på en blogg nära dig). De två bilderna ovan är btw två av årets tre proffebilder på FB (byter verkligen aaaaasofta). 
 
Hur har du mått?
Inte så bra. 
 
Ångrar du något?
Självfallet önskar jag att vissa saker varit annorlunda eller haft en annan utgång och så. Men rent generellt besväras jag inte så mkt av ånger: om jag ångrar nåt gör jag det mest bara i stunden och sedan går jag oftast vidare rätt snabbt.
  
Vilka nya personer har du lärt känna i år?
2015 har handlat väldigt mkt om att utveckla och fördjupa redan befintliga relationer. Men några nya bekantskaper har såklart infunnit sig, exempelvis: Jonna, Kathrin, Oscar m.fl. 
 
Vilka har du hängt mest med i år?
I början av året: Bildjour12. Sedan jag flyttade tillbaka till Berris: Alina. 
 
Vilka var årets roligaste fester?
1. Första kvällen på Fusion, finns nog ingen fest detta år som slår det! Jag hade så jävla kul! 
 
2. Svartisklubbis i sthlm i juni + efterfesten som varade tills jag behövde sticka för att hinna med tåget till Svallet. Skojplojhoj! 
 
3. När Martina, Karin, Jenny och Jens var i Berlin och vi började kvällen med att festa i parkeringshuset under Klunkerkranich och sedan dansade oss genom resten av natten till svensk pop, fuck alla bra DJ:s - vi kan självvvvva. Här är blogginlägget från den kvällen.
 
Bubblare: Hotshotkvällen på Daltons med Ludde, Isabelle och Therese. Så random kväll! Fylld med ett påstått hockeyproffs som lämnat sitt bankkort i baren, moderater som ville slåss, äldre kvinnor med historier om livet också vi dårå som blev fulla på bjudna hotshots till tonerna av karaokesång.
 
Vad har du lyssnat på?
Jag publicerade ju mitt Year In Music för några veckor sedan så tänker inte upprepa den infon. Istället får ni här links till de två spellistor jag byggt mest på under året: 1. Som en jävla hjärtinfarkt - byggdes 16 januari - 23 juli och innhåller artister som Tami Tamaki, Silvana Imam, Jamie XX m.fl. 2. Kaos och katapultsår - byggdes 14 augusti - nu och innehåller artister som FKA twigs, Alice Glass, Aquilo m.fl. 
 
Sedan har jag också insett storheten med radioprogram och poddar. Har tidigare känt att jag inte har tålamod för det, men under mitt sommarjobb insåg jag hur jävla nice det är med nån som babblar i öronen (OBS att jag inte pallar babbel egentligen, det måste finnas nån sorts seriositet i programmet). Att lyssna på radio/poddar är det bästa när en är så bakis/deppig/huvudvärkig att en inte har energi att ha ögonen öppna men ändå behöver distrahera sig med något + att en lär sig saker. Så yeay över att jag efter 23 år kommit till denna insikt! *late bloomer* 
 
Vilken spelning var bäst? 
Little Jinder 31/01, The Green Door Project
Det är ju ingen hemlighet att Little Jinder är en av mina asoluta favoritartister, att äntligen få se henne live var ju därför såklart fantastiskt! När hon och Julia Spada körde Nått e väldigt fel blev jag nästan lite gråtig pga det var min viktigaste låt just då. 
 
Years & Years 23/11, Astra Kulturhaus
Under 2015 har jag haft Years & Years i öronen så gott som hela tiden, älskar dem så jävla mkt! Deras spelning var SÅ bra, jag dansade och sjöng med konstant och dog fullständigt när de körde Toxic. + hallå OLLY <333333333333
 
Beatrice Eli 19/06, Berlin Midsommar Festival 2015
Jag hade ungefär den lugnaste midsommar ever i år. Det enda jag gjorde var att se Beatrice Eli vilket iofs är en väldigt välspenderad kväll. Hon är ju such a queen! Efter att hon spelat klart ropade vi upp henne igen och hon ursäktade sig och sa att hon hade kört alla sina låtar redan men undrade om vi kanske ville höra nån en gång till. Vi svarade med ett rungande "GIRLS!!!" och sen blev det allsång. Så fint!. 
 
Bubblare: FKA twigs 06/03, Astra Kulturhaus, hon är ju typ den coolaste som finns och gör SÅ bra musik men jag kände tyvärr ingen connection till henne på scenen därav enbart en bubblarplats. 

Vad har du tittat på?
En massa bra serier. Förutom de självklara som typ nya säsongen av OITNB, Girls, Kobra och alla de serier jag ser om varje år (exempelvis Gilmore Girls) så har jag även sett: Breaking Bad, Jessica Jones, Parks and Recreation, Weissensee m.m. 
 
Vad har du läst?
Förra året skrev jag att jag borde börja lista böckerna jag läser för att komma ihåg dem, vilket jag gjorde ... i två veckor - så har bara två titlar på den listan och noll koll på vad jag läst under resten av året. Hehe. Men aja har läst en helt ok mängd böcker och den allra bästa var utan tvekan: 
*trumvirvel*
Allt jag inte minns - Jonas Hassen Khemeri
 
 Fem händelser som varit dåliga det här året:
 
1. Att mitt examensarbete i bildjournalistik blev rätt skitdåligt sög ju men aja blev iaf godkänd. 
 
2. Världen. Känner en sån extrem jävla Weltschmerz. 
 
3. All psykisk ohälsa hos mig och hos vänner.
 
4. Att jag saknat så många personer så himla mycket så himla ofta. Skrev ju till och med ett inlägg om saknaden efter vänner och rädslan över att relationerna ska förändras/försvinna.  
 
5. Fotoångesten
 
Tio händelser som varit bra det här året:
1. Att äntligen kunna svara "Jag bor här nu. Punkt." när någon frågar hur länge jag ska stanna i Berlin.   
 
2. Min och Alinas vänskap. Älskar att vi kommit varandra så nära, drömmer om att flytta ihop och åker tvärs över stan med värktabletter/bakischips/kramar om den ena mår dåligt. Lovelovelove! 
 
3. När jag och en person jag gillar sågs igen och kysstes för första gången på flera månader. Ruset efteråt var som en rymdfärd och jag kände bara omg vill göra detta resten av kvällen - så då gjorde vi det.
 
4. #Lastwomenstandingreunion dvs. när jag, Thea och Diana hängde i Umeå en helg. Här kan du läsa vad vi hade för oss.  
 
5. Att jag och Elin umgåtts vid hela fyra olika tillfällen (låter kanske lite men är fett mkt för att vara oss). Det är fint attt umgås med någon du lärde känna i gymnasiet och nu flera år senare fortfarande ha så mkt gemensamt.
 
6. Dagen som jag och Dom tillbringade på Tempelhof i april och hela himlen öppnade sig och ljuset var så jävla vackert och allt var så löjligt drömmigt. Så här beskrev jag dagen när det begav sig. 
 
7. Att jag och Diana bodde ihop i min lilla studentetta från mitten av april till början av juni. Det var så himla fint att tillsammans äta frulle, gå på ica, dansa, laga mat, kolla serier, lyssna på musik, dricka vin, vara vaken för länge och prata strunt/viktigheter, dricka för mkt kaffe, ha efterfester där alla sov över, sitta vid olika datorer och skriva/redigera bilder och bara vara. Enda jobbiga var att snubbla på den där jäkla luftmadrassen hela tiden. 
 
8. När jag blev regramad av Monki. LOL men hehe tyckte det var fett kul! Mvh Insta-nobody som hade sina 15 minutes i rampljuset. 
 
9. Terapisamtal (typ) en gång i veckan maj - augusti. Uppmaning: Om du mår dåligt - sök hjälp! Du förtjänar att må bättre. Puss! 
 
10. När jag och mamma åkte till Umeå och såg 'Vahák - en föreställning om kolonialism, heterosexualitet och våra drömmar om något bättre' som bl.a. Mimie Märak medverkade i. Det var jättejättebra! 
 
Har du några önskemål gällande 2016? 
Att jag ska: Resa - Må bättre - Ligga mer - Gå på festival - Våga ta fler chanser - Fota mer (och bättre) - Inte bara skriva ned kreativa idéer utan faktiskt utföra dem också - Skratta så jag kiknar ofta - Vara mindre kritisk mot mig själv - Hitta ett jobb (ett måste snarare än en önskan) - Skriva nåt som jag känner mig riktigt nöjd med - Hitta en lägenhet i Neukölln eller Kreuzberg eller bara nånstans där jag kan stanna så länge jag vill
 
Puss o kram på er! Må 2016 ge oss en massa glädje. Och en massa bubbel! :D 
 
Så här sammanfattade jag 2014.
 
Summaries & Lists | | Kommentera |