Fredag <-- fantasifull rubrik yo

Tidigare idag skjöt jag upp diverse skolarbete och lämnade min lägenhet för att fota skuggor och solkatter (och gå på systemet - såklart). Det var så omg:igt vårigt ute att jag blev lycklig i hjärtat. Hoppas detta håller i sig några dagar till!
Med skinnjacka och glajjer kände jag mig fett passande i den våriga atmosfären. #coolfångadienstormvindbild
Spännande ljus som kastas på husafasder är btw bland det finaste jag vet. 
Under denna lilla promenad hände även nåt amazing: jag såg den hetaste personen jag sett i Svallet på länge (och då menar jag lääääääänge). OBS inte personen på bilden pga blev så stirrig att jag aldrig skulle kunnat gjort nåt så creepy som att ta en smygbild på den människan. Hur som helst finns det alltså hopp för denna stad (dock säkert en besökare, but stillllll). Men ja för att återvända till detta det-här-har-jag-gjort-idag-inlägg fortsatte jag hem till Maja efter utfärden och gjorde klart allt pluggilugg för denna kurs. Woop! Festa hårt i helgen - det ska jag göööööra! 
Life | | Kommentera |

Kortvisit i Övik

I onsdagskväll åkte jag till Örnsköldsvik för att se hur mamma och Cissi har det i sitt nya hus: vilket verkade vara himla bra. Under torsdagen hann jag även med ett besök på Cissis jobb. 
Söt syster!
 
 
Hon jobbar på travbanan i Övik. Vilket känns som ett helt perfekt jobb för henne; lyx att få klappa hästar dagligen fan! 
Efter några timmar lämnade jag travbanan och åkte tillbaka till mamma och käkade semlor. 
På kvällen hälsade vi på min moster och kelade med kattungar.
Sååååå söta - dör! Dagen efter åkte jag tillbaka till Svallet, korta besök i hemstaden tycker jag är bäst. 
Life | | 2 kommentarer |

10 frågor

1. En bild på dig själv som du tycker mycket om.

Denna oskyldiga tycker jag är kul #svärmorsdröm. 

 

2. Vilka är dina bästa turist-tips i din stad?

Bor i Sundsvall så  vad ska jag säga ... Stanna hemma? Nämen. Se fin arkitektur i Stenstan, undvik Birsta (shoppingcenter vid Ikea en bit utanför stan), fynda på Myrorna (inte för att du inte kan göra det i alla andra städer med. But still, jag gillar Svallets myror), drick för många öl på Daltons och såklart: bege dig upp på Norra berget för att kika på utsikten samt åka rutschkanan i Skvadern (ett påhittat Sundsvalls-djur som är en blandning mellan hare och tjäder ...). Jävligt lattjo alltihop - visst? 

 

3. Vad köper du för något om du ska lyxa på en bar?

Mojito, GT, Irish Coffee eller ett glas rött. Men lyxar aldrig så blir mest bara en *host*fem*host* öl.

 

4. Hur var du när du va 15? 

Högstadiet alltså, finns nog inget socialt sammanhang jag upplevt som varit märkligare än det. De sociala regler som fanns inom skolans fula tegelväggarna var ju helt sinnes: de tydliga gränserna mellan vem som var rätt och vem som var fel och de absurda måttstockarna som mätte detta.
 
Jag hade i alla fall en grupp väldigt bra kompisar, vi sågs som pluggisar: töntiga men accepterade, och vi umgicks mest med varandra. Men ibland tittade även personer från andra "sociala tillhörigheter" förbi. Inom gruppen hade vi himla roligt; internskämten var många och rätt sjuka. Vi hade även rätt starka åsikter (exempelvis vägrade vi gå på obligatoriska samlingar i kyrkan pga tyckte inte att skolan hade rätt att propagera religion) och rätt bra betyg. Jag personligen var osäker och gjorde allt för att inte visa att jag egentligen brydde mig om vad andra tyckte om mig. Såg mig själv som socialt inkompetent och var ganska less på tillvaron.
 
På fritiden hängde jag med mina fellow flärkebo-kompisar mest hela tiden (vilka delvis var samma personer som jag umgicks med i skolan). Vi grillade - antingen i och med skoterutflykt eller på badstranden under sommaren, hängde hemma hos mig (huset var stundvis som en fritidsgård) och sprang runt i byn. Skulle aldrig vilja vara 15 igen men är glad att jag hade bra personer kring mig som gjorde att allt konstigt med den tiden inte blev för jobbigt. 
 

5. Hur ser en drömlördag ut?

Vakna pigg även fast minnena från en fantastisk fredagskväll fortfarande hänger i luften. Äta frukost bestående av en massa frukt, svart kaffe och knäckebröd med lyxiga pålägg. 
Bege sig ut på äventyr med vänner; eftersom det såklart är sommar är äventyret någon slags uteaktivitet. Kanske urban exploring, bad i en liten gömd sjö eller något annat fint.
 
 
På eftermiddagen är det dags att börja festa till det - fortfarande utomhus: gärna på ett tak eller i en soft park. Sedan blir det dans och dekadens tills det inte längre är lördag utan söndag förmiddag. 

 

6. Hur skulle du vilja bo?

Tillsammans med en vän i en lägenhet med högt tak, stora fönster, trägolv och möjlighet att klättra upp på taket. Lägenheten ska vara belägen i en storstad - gärna inte i Sverige. 

 

7. Ett recept som du lagar ofta.

Följer så gott som aldrig recept. Freestylar racka macka fon med vad jag har hemma istället. Men pinnar i och för sig en massa maträtter som inspiration att ha i bakhuvudet när jag freestylar. 

 

8. Vilken är din favoritsvordom?

Satan, fuck, jävla skit, helvetesjävlafaaaaaaaan  <-- ungefär så låter jag titt som tätt. 

 

9. Vilka är dina guilty pleasures?

Buzzfeed, allra helst quiz:ar på Buzzfeed. Gör allt från "Which Tellytubby would you be in a bar fight" (Poe) till "How well do you know art" (dåligt). Ett väldigt IQ-befriat nöje - därav guilty-aspekten.

 

10. Vill du rekommendera något? 

Poesi för fiskar släpper en ny kortfilm varje vecka just nu och den ovan är den senaste. Himlahimla bra!  
 
P.S. Listan är snodd från Jennifer Stroud och majoriteten av bilderna är tagna från arkivet här på bloggen *lat*. 
Summaries & Lists | | En kommentar |