Lördag

I lördags åkte jag och Kathrin till Potsdam för att njuta av natur och slott samt fota. 
 
 
Himla fin dag och bra sällskap.
 
 
När vi skulle åka hem var stationen och alla gator avspärrade. Det var poliser överallt. Anledningen: Det hade varit någon fotbollsmatch. Helt jäkla sinnessjukt att måsta spärra av på det viset för att undvika bråk pga fotboll omg. Jag gick runt med en väldans obehagskänsla, litar inte riktigt på poliser och litar verkligen inte heller på fulla, gormande fotbollssupportrar varav några hade naziörnen tatuerad på huvudet. Men som tur var hände inget, även fast det hängde i luften, och stationen öppnade efter någon timme. När jag väl kommit hem bytte jag om och glittrade till mig, sedan åkte jag och mötte upp Mary och Roman - vi skulle på fest. Vilket var fett! 
Life | | Kommentera |

Lately

Jag har svårt att uppdatera just nu pga känner mig lite lost i livet osv. Men ajja, sånt skiter en väl i också uppdaterar en ändå. Så ja här kommer lite bilder från senaste tiden: 
På en av mina vandringar längs Mauerweg (skyltad väg som visar var Berlinmuren delade staden back in the days) träffar jag Kathrin. Hon berättar historier, bjuder hem mig till sin fantastiska lägenhet, bjuder på frukost och tar mig till ställen som jag annars kanske inte skulle besökt. 
Hon presenterar mig även för fler personer, vilket har gjort henne till min viktigaste kontakt i projektet
Projektet får dock alla mina hjärnspöken att skrika högre än någonsin. Jag försöker kväva ångestattacker på U-Bahn. Försöker att inte tänka att jag slösat tre år av mitt liv på något jag inte kan och något jag således inte borde hålla på med. Försöken misslyckas ständigt. 
Men jag älskar i alla fall fortfarande Berlin. Vill helst bara flytta hit nu-nu-nu och stanna indefinitely. 
 
 
Möter upp Mary tidigt på fredagsmorgonen. Vi krossar en Mate, bränner glaset och kisar sedan upp mot solförmörkelsen. Hon spelar Pink Floyds Eclipse från sin telefon. 
Lyxar en eftermiddag och köper med mig en rödbetsburgare från Schillerburger som jag sedan äter på Tempelhof. Det är första gången jag besöker det övergivna flygfältet sedan jag kommit tillbaka till Berlin. Jag sitter i solen och läser i timtal. När min huvudvärk försöker få mig att svimma inser jag dock att jag måste bege mig hemåt.
Adna fyller 21 den 21a och det firas med pannkakskalas. Jag botar en baksmälla med prosecco och allt är bara himla fint. 
Vaknar klockan fem på söndagsmorgonen, inser att jag råkat sova bort den där festen jag skulle på - jag som bara skulle vila en halvtimme. Menmen. Lägger mig närmre personen bredvid och sover vidare. En kan tydligen inte gå på alla fester. 
 
Just some pics, Life | | 2 kommentarer |

Hur uppstår lycka?

 
 
 
Om vi delar på en flaska gin.

Dansar tills vi svettas glitter,

kysser nån – kysser alla.

Uppstår lycka då?

 

Om vi gifter oss.

Känner allt samhället säger åt oss att känna.

Skaffar barn: hen är sötast och alldeles perfektikast.

Uppstår lycka då?

 

Om vi skrapar tre likadana,

träffar rätt på lyckohjulet:

aldrig mer behöver se en prislapp.

Uppstår lycka då?

 

Om vi tränar hundra liv på gymmet.

Får till ”perfekta” kroppen.

Inte äter fett, inte äter kolhydrater: inte äter nåt.

Uppstår lycka då?

 

Om vi pluggar,

blir smartast av alla.

Skriver avhandling 1, avhandling 2 och avhandling 3, 4, 5.

Uppstår lycka då?

 

Om vi vaknar en dag och känner att alla val har varit fel.

Kan lycka uppstå då?

 

Vad är ens lycka? 

 

 
Just some pics, Words | | 3 kommentarer |