Fuck u vintern. Love u våren

Det finns bara två möjliga utvägar: total demolition eller att försöka må bättre. Jag tar ett djupt andetag. Vacklar på klippkanten. Försöker att inte titta ned. Tar in ännu mer syre. Skriker:  JAG TÄNKER INTE VARA LEDSEN LÄNGRE. Det är ett överlevnadsvrål; den sista kraftansträngningen. Det känns som att hjärtat tagit tjack, men hårdheten i slagen skrämmer mig inte. Det är inte dödsslag. Jag skriker igen: JAG TÄNKER INTE VARA LEDSEN LÄNGRE. *badom*badom*badom*. Det är livsslag.
 
Imorgon är det första mars. Vinter är officiellt över då! Trots de överlag humana temperaturerna och den tacksamma snöbristen har vintern ändå varit brutal. Det började redan i oktober; mörkret fick fäste och andningen blev svår. Jag vet att jag måste börja slå tillbaka och kämpa mot det dåliga. Försöka må bättre. Jag vet att våren kommer göra det lättare. Mars - du är så jävla efterlängtad! 
 
 
Life, Words | | 2 kommentarer |

Deep Web

Vad är det med ljusinstallationer ackomponjerat med ambient sounds som fyller mig med ett sådant lugn och en sådan klartänkthet? Vad är det som gör att jag alltid lämnar dem fylld med inspiration och en vilja att skapa? Vad det än är så älskar jag det. Det är som att försvinna in i en annan värld. En värld som inger perspektiv till ens egna verklighet. En värld där en timme rusar samtidigt som tiden står stilla. P.S. Bilderna gör det inte ens lite rättvisa.
 
A kinetic audiovisual installation by Christopher Bauder & Robert Henke at Kraftwerk.
 
GIFs, Life | | 3 kommentarer |

Du sitter i märgen

 

Vi är Kungsträdgården

som aldrig blommar.

Tusen nätter,

Inga dagar.

 

Så jag dricker tre liter vin,

Smetar voltaren på hjärtat,

Ligger med nån annan.

 

Flyktterapi.

 

På repeat.

På repeat.

På repeat.

 

Nån spelar Håkan på förfesten

men du sjunger inte med.

Inte längre.

Jag sjunger:

”Vi är inte såna som i slutet får varandra”

 

Jag e för full igen.

Jag e i din famn igen.

Jag e…

ensam igen.

 

Dagen efter känns det

som att jag är

en bortkastad folköl;

en tomburk i parken.

Värd en krona i pant.

 

Baksmällan

sitter i märgen.

Du

sitter i märgen.

 

Vissa av fraserna i denna har jag haft på näthinnan sedan våren 2014 utan att lyckas göra något med dem. Men en söndag i slutet av januari kunde min hjärna inte plugga utan koncentrerade sig istället på att bygga meningar. Fraserna utvecklades till stycken som sen blev en film. Vill försöka testa göra detta fler gånger, och då även lägga fokus på det estetiska i filmen. Får se hur det blir med det dock - kanske tar ett par år.

 

Pösssss!! Hoppas er helg vart bra! 

 

Words | | 4 kommentarer |