🍾 INDIE XXX VEROTICA 🍾🍾

För ett par veckor sen gick jag pÄ the launch party av Indie Magazine's senaste nummer. Högg sÄ mkt gratisgrejer att jag typ fick ryggont av att bÀra allt haha. Jag har sen detta event bestÀmt mig för att bli en proper Mitte Bitch som svÀnger runt pÄ gratisevent hela ti'n. Mitte mingle life goals #gratisegott. BTW, jag har sÄ mkt som jag vill visa er! Ska försöka uppdatera mer frekvent! 
///
A couple of weeks ago I was at the launch party for Indie Magazine's latest number. I grabbed so much free stuff that I got back pains from carrying everything hahah. Since this event I've decided that I'm gonna become a proper Mitte Bitch who runs around getting free stuff all the time. Mitte mingle life goals and so on. BTW, I have so much I wanna show u guys! Will try to update more frequently! 
 
Berlin bby, GIFs, Life | | En kommentar |

ATT PLUGGA FOTO FEAT. REBECCA FEXBY

Publicerar sista delen av Att plugga foto-serien pÄ den sista anmÀlningsdagen. Kanske Àre nÄn av er som fortfarande Àr i valet o kvalet (sÀkert mÄnga? Vi kreativa sjÀlar e vÀl alltid ute i sista sekund (eller e de ba jag? lol)). Denna gÄng pratade jag lite med Rebecca! 
///
SORRY BBYS! This is the last part of this series. Scroll for some great shots by Rebecca!! 

Mellan Ären 2012 och 2015 hann Rebecca Fexby med tvÄ fotoutbildningar, pÄ Fotoskolan Jönköping & pÄ Gamleby folkhögskola. Hon har en stark internetnÀrvoro, plÄtar gÀrna badass brudar och hennes minimalistiska och kraftfulla bilder hittas titt som tÀtt i inlÀgg hos Sveriges största bloggare. S.T.A.R. 

! DON'T MISS ! Rebecca's Blog and Instagram. 

Hur var dina utbildningar? 
Min utbildning pÄ Fotoskolan Jönköping var jÀttebra. DÀr fick vi lÀra oss mer om grunderna och verkligen nörda ner oss i foto. I Gamleby kÀndes dock allting som en tÀvling och jag gillade inte viben dÀr. Jag mÄdde heller inte sÄ superbra under det Äret i Gamleby och under praktiken sÄ dÀrför blev min upplevelse inte sÄ bra. 

Vad var fördelarna/nackdelarna med att plugga dÀr du pluggade? 
Fördelarna var att jag gillade att man fick verkligen lÀra sig att se detaljerna. Att smÄ detaljer faktiskt kan göra en hel bild. Om nÄgot Àr fel sÄ kan det dra ner en bild. OcksÄ att skolorna lÄg ute pÄ landet sÄ man bara fick fokusera pÄ foto. Nackdelarna var att man kÀnde sig pressad att prestera hela tiden och att skolorna faktiskt lÄg ute pÄ landet.

Vad var den mest minnesvÀrda uppgiften du gjorde under din utbildning? 
Jag gillade verkligen en bild som vi gjorde under en utstÀllning som hette Etnicitet. Jag gjorde en bild med feminism, om hur vi alla Àven fast vi Àr frÄn olika stÀllen och kulturer sÄ kan vi alltid falla tillbaka och kÀmpa för systerskapet.

PÄ vilket sÀtt har ditt fotande utvecklats av dina studier?
Jag tror verkligen att min fotostil blev Ànnu mer mogen. Den blev konsekvent och jag lÀrde mig att se vilka strukturer det finns inom foto. Det behöver inte bara bli sliskiga reklambilder. 

Vad var det bÀsta/sÀmsta med att studera just foto? 
Att man kÀnner att man mÄste hÄlla sig inom ramarna för att hÄlla mÄttet. BÀsta med att plugga foto var att man kunde göra vad man ville egentligen. Det fanns inga regler. Det sÀmst var att pressen att vara kreativ hela tiden. ller tvingas vara kreativ hela tiden

Vad gör du nu? 
Just nu hÄller jag inte pÄ med foto, jobbar just nu med kundtjÀnst och försöker komma tillbaka till kreativiteten. 

Hur vÀl förberedd för yrkeslivet som fotograf kÀnde/kÀnner du dig efter utbildningen?
Inte jÀtteförberedd. Jag behövde mer praktik och mer erfarenhet. KÀnde mig verkligen inte redo.

Hur ser du pÄ ditt framtida fotande? Drömmar/mÄl
Jag skulle fortfarande vilja hÄlla pÄ med foto men jag vet inte hur Àn. Kanske gÄ över till film, men vi fÄr se. 

Alla bilder tillhör Rebecca! 
///
All pictures belong to Rebecca! 

LÀs Àven: 
ATT PLUGGA FOTO FEAT. THEA HOLMQVIST
ATT PLUGGA FOTO FEAT. GRETA MARÍA ÁSGEIRSDÓTTIR

About photography | | Kommentera |

ATT PLUGGA FOTO FEAT. THEA HOLMQVIST

Hörrni ba nÄgra dagar tills antagning.se stÀnger sina portar, hur gÄr det med sökandet? Ah skitsamma, plugga foto fan! Asbra för era instafeeds - lovar! #followforfollow (a) Kanske iiiiinte sÄ gött för plÄnkan dock. OKEJ jag ska sluta babbla nu! Andra delen i Att plugga foto-serien Àr hÀr, och denna gÄng har jag snackat med min kÀra gamla klassis Thea aka Thealicious. 
///
Hey darls, same deal this time around - scroll for some nice pics (this time by my old classmate Thea) while you cry over my dead computer that made me lose too much time last week - ok? Srrrrrryyyyyyy, I promise the next interview series I make will be in English :* :* :* :* 
 
Thea Holmqvists portfolio Àr en kraftfull kompott av redaktionella och kommersiella bilder. Hennes öga för komposition, fÀrg och detalj gör att till och med hennes lugna landskapsbilder blir riktiga show stoppers. Sedan hon avslutade sin bildjournalistutbildning pÄ Mittuniversitetet vÄren 2015 har hon jobbat pÄ ett flertal redaktioner, haft ett par utstÀllningar, startat egna projekt samt frilansat. B.O.S.S.
 
! DON'T MISS ! Theas Portfolio och Instagram
 
Hur var din utbildning?
Trodde Àrligt att sjÀlva foto-delen skulle vara sekundÀr, och skrivandet primÀrt, men det visade sig vara helt tvÀrtom. För mig som bara haft fotograferandet som en hobby (jag var som en helt oanvÀnd filmrulle nÀr jag kom dit), men alltid drömt om att arbeta som (skrivande) journalist, var det fantastiskt att fÄ öppna den hÀr dörren till att kunna berÀtta i bilder. Jag lÀrde mig otroligt mycket under de hÀr tre Ären; bÄde att behandla bilder i photoshop, att vÄga ta kontakt med frÀmmande mÀnniskor och att sÀtta ihop hela berÀttelser utifrÄn fÀrger, former och symboler. 
 
Vad var fördelarna/nackdelarna med att plugga dÀr du pluggade?
Det var varken positivt eller negativt att den bara fanns i Sundsvall och Àrligt talat tror jag inte det spelade speciellt stor roll för mig var jag studerade. SÄ kÀnner jag i alla fall sÄ hÀr i efterhand. Jag hade en superbra klass och det var nog det viktigaste för mig, att kÀnna samhörighet och stöd nÀr allt annat var nytt; första egna hemmet, första upplevelsen av universitetslivet och en helt ny stad.
 
Vad var den mest minnesvÀrda uppgiften du gjorde under din utbildning?
Helt klart examensprojektet jag gjorde pÄ Island under vÄr sista termin. Arbetet som resulterade i avskeds-utstÀllningen med hela klassen innan vi var klara och sa adjö till den trygga famn som utbildningen faktiskt var och begav oss ut i arbetslivet. 
 
Sedan tyckte jag vÀldigt mycket om kursen 'The Norrland Project' som vi hade under pÄ hösten vÄrt andra Är. Det var nog dÄ jag kÀnde att jag faktiskt hade börjat utvecklas efter att ha tvivlat pÄ mig sjÀlv och mina kunskaper vÀldigt lÀnge.
 
PÄ vilket sÀtt har ditt fotande utvecklats av dina studier?
Oj. Det kommer bli en roman om jag ska förklara det. Innan jag började studera fanns det inte ens en tanke pÄ att fotografi kunde vara ett verktyg i mitt framtida drömyrke som journalist. Det var nÄgot jag tyckte var roligt att fylla ut mina blogginlÀgg med. 
 
Idag har jag ett eget bildsprÄk, kunskap för att kunna analysera bilder och, pÄ en helt annan nivÄ Àn tidigare, förstÄ vad fotografen vill sÀga med en bild. Jag kan förmedla saker i bild som jag aldrig skulle kunna göra i ord = komplettera mina journalistiska arbeten och helt Àrligt har mina studier utvecklat mitt fotande pÄ varenda nivÄ.
 
Vad var det bÀsta/sÀmsta med att studera just foto?
Det bÀsta var att det var som att öppna en dörr till att kunna uttrycka sina kÀnslor och tankar och Äsikter pÄ Ànnu ett sÀtt. Som att lÀra sig ett nytt sprÄk.
 
Det sÀmsta var prestationsÄngesten som vÀxte fram och kÀnslan av att aldrig vara bra nog (för mig sjÀlv). Det Àr nÄgot jag fortfarande mÄr vÀldigt dÄligt av i perioder, Àven om det har blivit lite bÀttre.
 
Vad gör du nu? 
Jag har precis avslutat ett vikariat pÄ lokaltidningen hÀr dÀr jag bor. Nu hoppar jag in vid behov, samtidigt som jag gör frilansuppdrag för bÄde dem och andra. I sommar ska jag vikariera som kulturredaktör och bildjournalist. Vid sidan av hÄller jag ocksÄ pÄ med ett projekt tillsammans med en sömmerska och en bloggare, men det Àr hemligt nÄgra veckor till. 
 
Utöver det fotar jag ibland kommersiella uppdrag (bröllop, portrÀtt, företagsbilder) nÀr jag har tid, möjlighet och ork, men mest av allt försöker jag vila upp mig dÄ jag lÀnge kÀnt mig utarbetad och nedstÀmd. Förhoppningsvis Àr det pÄ vÀg Ät rÀtt hÄll, det har börjat kÀnnas sÄ.
 
Hur vÀl förberedd för yrkeslivet som fotograf kÀnde du dig efter utbildningen?
Ganska snabbt blev det vÀldigt tydligt att arbetsmarknaden inom journalistbranschen Àr tuff. Det Àr ocksÄ vÀldigt stor konkurrens som frilansare, just för att mÄnga utexamineras samtidigt som tidningarna drar ner pÄ anstÀllda. Men det pratade vi mer om studenter emellan, pÄ utbildningen kÀndes det inte som att vi diskuterade arbetsmarknaden speciellt mycket, Àven om vi arbetade en del med att sÀtta ihop portfolios att skicka tillsammans med vÄra CV:n och anvÀnda pÄ vÄra hemsidor. 
 
I efterhand kan önska att vi fÄtt lÀra oss bÄde om hur det fungerar att driva eget företag och hur vi med multiutbildning bÀst sÀljer in oss till arbetsgivare.
 
Hur ser du pÄ ditt framtida fotande?
Jag har svÄrt att se mig arbeta med ett yrke som inte inkluderar foto, Àven om jag tÀnkt tanken under de dagar som Àr som jobbigast. Drömmen vore sÄklart att fÄ en fast tjÀnst pÄ en redaktion dÀr jag framför allt fÄr skriva lÄnga reportage, bÄde glada och peppande, men ocksÄ viktiga och allvarliga. AnvÀnda hela min kompetens, frÄn penna och kamera till rörligt material. Det Àr svÄrt, att sÀtta ord pÄ sina drömmar. Jag hoppas bara att det finns lika mycket plats för kreativitet som trygghet i min framtid.
 
Alla bilder tillhör Thea! 
///
All pictures belong to Thea! 
 
About photography | | En kommentar |