ATT PLUGGA FOTO FEAT. REBECCA FEXBY

Publicerar sista delen av Att plugga foto-serien på den sista anmälningsdagen. Kanske äre nån av er som fortfarande är i valet o kvalet (säkert många? Vi kreativa själar e väl alltid ute i sista sekund (eller e de ba jag? lol)). Denna gång pratade jag lite med Rebecca! 
///
SORRY BBYS! This is the last part of this series. Scroll for some great shots by Rebecca!! 

Mellan åren 2012 och 2015 hann Rebecca Fexby med två fotoutbildningar, på Fotoskolan Jönköping & på Gamleby folkhögskola. Hon har en stark internetnärvoro, plåtar gärna badass brudar och hennes minimalistiska och kraftfulla bilder hittas titt som tätt i inlägg hos Sveriges största bloggare. S.T.A.R. 

! DON'T MISS ! Rebecca's Blog and Instagram

Hur var dina utbildningar? 
Min utbildning på Fotoskolan Jönköping var jättebra. Där fick vi lära oss mer om grunderna och verkligen nörda ner oss i foto. I Gamleby kändes dock allting som en tävling och jag gillade inte viben där. Jag mådde heller inte så superbra under det året i Gamleby och under praktiken så därför blev min upplevelse inte så bra. 

Vad var fördelarna/nackdelarna med att plugga där du pluggade? 
Fördelarna var att jag gillade att man fick verkligen lära sig att se detaljerna. Att små detaljer faktiskt kan göra en hel bild. Om något är fel så kan det dra ner en bild. Också att skolorna låg ute på landet så man bara fick fokusera på foto. Nackdelarna var att man kände sig pressad att prestera hela tiden och att skolorna faktiskt låg ute på landet.

Vad var den mest minnesvärda uppgiften du gjorde under din utbildning? 
Jag gillade verkligen en bild som vi gjorde under en utställning som hette Etnicitet. Jag gjorde en bild med feminism, om hur vi alla även fast vi är från olika ställen och kulturer så kan vi alltid falla tillbaka och kämpa för systerskapet.

På vilket sätt har ditt fotande utvecklats av dina studier?
Jag tror verkligen att min fotostil blev ännu mer mogen. Den blev konsekvent och jag lärde mig att se vilka strukturer det finns inom foto. Det behöver inte bara bli sliskiga reklambilder. 

Vad var det bästa/sämsta med att studera just foto? 
Att man känner att man måste hålla sig inom ramarna för att hålla måttet. Bästa med att plugga foto var att man kunde göra vad man ville egentligen. Det fanns inga regler. Det sämst var att pressen att vara kreativ hela tiden. ller tvingas vara kreativ hela tiden

Vad gör du nu? 
Just nu håller jag inte på med foto, jobbar just nu med kundtjänst och försöker komma tillbaka till kreativiteten. 

Hur väl förberedd för yrkeslivet som fotograf kände/känner du dig efter utbildningen?
Inte jätteförberedd. Jag behövde mer praktik och mer erfarenhet. Kände mig verkligen inte redo.

Hur ser du på ditt framtida fotande? Drömmar/mål
Jag skulle fortfarande vilja hålla på med foto men jag vet inte hur än. Kanske gå över till film, men vi får se. 

Alla bilder tillhör Rebecca
///
All pictures belong to Rebecca

Läs även: 
ATT PLUGGA FOTO FEAT. THEA HOLMQVIST
ATT PLUGGA FOTO FEAT. GRETA MARÍA ÁSGEIRSDÓTTIR

About photography | |